Stijladvies voor dames en heren


Salvatore Vacerra maakt pakken op maat voor dames en heren. Hieronder leest u enkele basis stijladviezen voor hem en haar

Pakken

De basis van een pak wordt veelal gevormd door een goede wol. Voor het maken van een pak vragen we u onder meer naar het aantal sluitknopen, naar het type voering (geheel, half of niet gevoerd) en naar het type zakken. In goed overleg kunnen we zo uw pak een eigen stijl geven.

Een klassiek pak is in de regel nog altijd tweedelig. Het jasje heeft twee sluitknopen en de klepzakken zijn recht ingezet. Het huidige modebeeld laat een slanke snit zien waarbij het lijkt alsof de pasvorm naar het lichaam is toegesneden.
Twee zijsplitten zorgen naast een slanke lijn voor extra comfort.
De huidige pasvorm is rank naar het lichaam gesneden, zonder dat de drager gevoel heeft dat het pak te nauw sluit. De broek heeft een smalle pijp en is relatief kort.

Combinaties

De losse jasjes – gecombineerd met formele of sportieve broeken – worden steeds belangrijker en pakken verliezen licht terrein. Losse jasjes hebben vaak opgestikte zakken om een sportiefkarakter te benadrukken. Door de vorm van de zakken kunnen we een zeer elegant beeld voor u creëren. U kunt er de kwaliteit van onze kleermakers aan aflezen. In voering en binnenwerk kiezen we bij dit type jasje het liefst voor een luchtige bewerking. Gevolg daarvan is dat onze producten heerlijk soepel aanvoelen. Natuurlijk kunt u uw jasjes door ons laten personaliseren met borduursels in bijvoorbeeld de binnenvoering of het kraagvilt. Zo kunt u op subtiele wijze uw jasje een uniek karakter geven.

Bij Salvatore Vacerra bent u aan het juiste adres voor een bijpassende broek. De broek kan natuurlijk ook gemakkelijk zonder jasje gedragen worden. Een goede grijze, wollen broek is een must in iedere garderobe. Katoenen en linnen varianten vormen welkome aanvullingen. Broeken krijgen karakter door de stofkeuze, maar vooral ook door de pasvorm. De broek is momenteel slank en bevat vaak zogenaamde ‘side adjusters’ (zijtrekkers), waardoor riemen overbodig worden.

Shirts

De hoge en extreem weggesneden boorden zijn uit het straatbeeld aan het verdwijnen. Hiermee is er weer ruimte voor de klassiekere varianten. De boorden zijn weer een stuk zachter aan het worden en er is zelfs weer ruimte voor de button-down. De manchetten geven het shirt een sportief of formeel karakter. Maar een dubbele manchet wordt ook steeds vaker casual gedragen met ‘bachelor knots’. Ook hier geldt dat het aantal knopen steeds minder wordt. U kunt uw maatshirt personaliseren door het plaatsen van initialen op een al dan niet zichtbare plek.
Echte parelmoeren knopen geven een chique tintje en zijn een waardevolle toevoeging op ieder shirt.

Dassen

Sinds Prins Claus theatraal zijn das afwierp, lijkt de das meer en meer terrein te verliezen. Voor de liefhebbers hebben wij uiteraard wel een kleine maar krachtige collectie aan basisdassen. Momenteel is een goede das iets smaller dan gemiddeld en er is steeds meer ruimte voor blends met bijzondere materialen als wol en katoen. De knoop is – ook met verder weggesneden boorden – klein.

Accessoires

De pochet is al jaren bezig aan een comeback en wordt nu zeer algemeen geaccepteerd. We hebben voor u een mooie collectie samengesteld van verschillende linnens en zijden, in zowel rustige effen designs als met kleurige motieven. Een andere suggestie is een pochet laten maken in dezelfde stof als uw shirt.

Een formeel shirt wordt afgemaakt met een goed paar manchetknopen. Onze winkel beschikt over een flink aanbod basisknopen, aangevuld met meerdere opvallende exemplaren.

Basiskleding man

In de ogen van Salvatore Vacerra bestaat de basiskledingkast van de goedgeklede man uit een aantal elementaire stukken, te weten:
– Een tweedelig grijs pak
– Een tweedelig blauw pak
– Een tweedelig gestreept pak
– Een combinatie van een blauwe broek met een blauw jasje
– Een Lentecombinatie van een licht wollen jasje met een wollen of katoenen broek
– Een Zomercombinatie van een linnen of katoenen jasje met een katoenen broek
– Een Herfstcombinatie van een wollen jasje met een zwaardere katoenen broek
– Een wintercombinatie van een zwaar wollen jasje met een flanel broek
– Een overjas
– Een smoking

Wie over een dergelijke garderobe beschikt kan daarmee zakelijk en sportief veel kanten uit. Zo zijn verschillende jasjes en broeken gemakkelijk met elkaar te combineren. Een aantal goede shirts, waaronder een basis wit en een basis blauw shirt, vervolmaken het geheel.
Door bepaalde keuzes te maken kan zo een minder of meer formele uitstraling worden gecreëerd