Historie van Salvatore Vacerra

Het Begin

Salvatore Vacerra startte in 2001 als La Chemiserie Traditionelle in Den Haag (LCT maatkleding). Floris Geeris richtte het bedrijf op. Floris was in die tijd een echte pionier door shirts op maat aan het grote publiek aan te bieden. Inmiddels was LCT uitgegroeid tot een volledig concept in kleding op maat. Naast shirts, maakten we ook pakken, jasjes, broeken en mantels.

Nieuwe Naam

Daarom hebben we toen een nieuwe merknaam gekozen: Salvatore Vacerra. Het logo is een deurklopper met een tekst in de vorm van een leeuwenkop. De leeuw staat voor de kracht, de trots en het zelfvertrouwen, dat zo typerend is voor een goed gekleed en bijzonder persoon. De klopper opent de deur, die leidt naar een wereld vol klasse en stijl. “Per le mani del sarto” zijn de handen van de kleermaker. Zijn deur doen we graag voor u open.

Waar staat Salvatore Vacerra voor?

Salvatore Vacerra staat vrij vertaald voor ’Redder van de Stijl’. Wij hebben deze naam gekozen om in de huidige consumptiemaatschappij een plek te creëren voor persoonlijke aandacht, stijl en klasse. In Salvatore Vacerra herleeft een ambachtelijke mode-mentaliteit, die met een eigen visie en met respect voor traditie, vernieuwende en internationale trends durft aan te bieden. De wens tot individualisering, zoals onze klanten dit aan ons aangeven, is hierin leidend. Ieder mens is uniek en dat benadrukken wij graag. In alles wat we doen draait het om onze klant en zijn specifieke wensen.

Afspraak maken