Stoffenkwaliteit

De basis van een pak van goede kwaliteit wordt gevormd door een goede wol.

Een mooi maatpak

Salvatore Vacerra werkt met soorten wol, die vooral in Engeland gesponnen worden. De kwaliteiten zijn Super 100 tot en met Super 190.
De getallen geven de kwaliteit van de geweven stof weer. Het is juist de combinatie met het gewicht en het type van de weving, die een stof goede kenmerken. Een pak wat is samengesteld uit een stof met met een gewicht van tussen de 240 en de 300 gram is meestal uitstekend geschikt om het hele jaar te dragen.
Speciaal voor de zomerse maanden hebben we lichtere wollen stof met een maximaal gewicht van 160 gram. Maar voor deze momenten vindt u bij Salvatore Vacerra ook een zeer uitgebreide collectie katoenen, linnens en bijvoorbeeld blends met zijde.
Speciaal voor het najaar en de winter kunnen we pakken voor u maken in zware wollen tot wel 600 gram. U kunt hier denken aan Tweeds en Donegals.
Daarnaast is er een uitgebreide keuze in flanel stoffen. Wij kunnen dus voor ieder seizoen een pak aanbieden wat past bij u en bij uw wensen.

Combinaties van uw pak

De afgelopen jaren merken we, dat de combinatie steeds meer terrein wint op het traditionele tweedelige pak.
Salvatore Vacerra speelt hierop in met een groot aanbod van specifiek voor jasjes en broeken geschikte stoffen. Zo kunt u voor jasjes kiezen uit een flinke verscheidenheid aan stoffen, met variaties voor ieder seizoen.
Er zijn wollen, linnens, Tweeds en katoenen, zowel effen als in verschillende dessins, zoals ruiten. De collectie wisselt veelvuldig. Graag maken we voor u ook het zogenaamde ‘unconstructed’ jasje. Dit is een jasje zonder voering en binnenwerk. Het vraagt het uiterste van onze kleermakers, maar het eindresultaat is schitterend en het jasje draagt als ware het een vest.
Een combinatie krijgt zijn karakter door de broek. Hiervoor hebben we een grote collectie stoffen op voorraad, waarmee we zowel een gekleed als een sportief beeld kunnen creëren.

Overhemden

Voor de stoffen voor de overhemden is de combinatie van draad, type weving en het gewicht, die een stof zijn kenmerken geeft. Hierover hebben we regelmatig afstemming met onze leverancier van de stoffen en het atelier. Samen zorgen we dat er een hoogwaardig overhemd voor u wordt samen gesteld.
Bij Salvatore Vacerra vindt u een ruim aanbod van verschillende kwaliteiten en wevingen van de stoffen, waaronder Oxford en Hopsack. De kwaliteit van de stoffen varieert tussen Engelse poplin en Sea Island-katoen.
Afhankelijk van de stof wordt een hogere kwaliteit behaald door een fijnere draad te gebruiken. Hierdoor wordt de vezel langer, wat de zachtheid en kleurechtheid van de stof ten goede komt. Enerzijds leidt de fijnere draad tot een hoger draagcomfort, anderzijds is de stof wat minder duurzaam.
Voor de overhemden spelen we met onze collectie in op de verschillende seizoenen. De collectie wordt regelmatig aangevuld met seizoen specifieke stoffen.
Voor de zomer is er bijvoorbeeld een keur aan linnen en voor de koudere maanden wordt onze collectie aangevuld met diverse blends. Uiteraard staan onze adviseurs voor u klaar om u voor iedere gelegenheid te adviseren bij uw stofkeuze.

Overjassen

De overjas is in Nederland een ondergewaardeerd product.
Salvatore Vacerra brengt daar graag verandering in. We hebben een flinke keuze aan mooie wollen en kasjmieren doeken. Maar u kunt uw overjas ook laten maken in alle andere beschikbare stoffen.