Maathemd in stappen

Stap 1: De Stof

Het gaat om kwaliteit, kleur, dessin. Er zijn verschillende kwaliteitsniveaus en vanzelfsprekend heeft elke stofkwaliteit zijn eigen prijs.

Stap 2: De boord van uw overhemd

We hebben een keuze uit meer dan dertig verschillende soorten boorden voor uw overhemd In overleg met onze deskundige maatkledingadviseurs bepaalt u welke boord het best bij u past. Wordt het een dress-shirt met widespread of een sportieve button-down? Wilt u het boord extra hoog tot zelfs met drie knopen, een tabboord of een verborgen button-under? Hierbij houden we rekening met het type boord wat ook het best past bij de verhouding van uw postuur.

Stap 3: De Manchet

Ook voor de manchet zijn er vele opties; van een dubbel manchet tot de enkele versie. Bij de keuze van de manchet kunnen we tevens rekening houden met een wat groter polshorloge, zodat de manchet, zoals het hoort, gedeeltelijk over het horloge glijdt.

Stap 4: De Details

De finishing touch. U kiest de details die uw overhemd maken tot een uniek exemplaar. Dit kan door de keuze van knopen in een bijpassende of juist contrasterende kleur. Of u gaat voor een dikke knoop van parelmoer, geheel op stift gezet. Ook de kleur van de stiksels karakteriseren het hemd, zoals een andere kleur voor de boord of de manchet. Bijpassende kleuren of dessins aan de binnenkant van boorden of manchetten en elbow pads op de mouwen zorgen voor verrassende effecten. Uitgesproken bijzondere details zijn uw initialen of een speciale tekst, die belangrijke datum, de naam van uw geliefde of een kind, maar ook uw 06 nummer die wij op onverwachte plekken aan kunnen brengen. Want het zijn nu juist die kleine details die uw shirt exclusief en uniek maken.

Stap 5: Uw maten

Alles wat we nodig hebben voor een mooi maatshirt zijn uw maten die door onze maatspecialisten bij u worden opgemeten, rekening houdend met de juiste boordmaat, schouderbreedte, lengte van de armen en het Iichaam, borstomvang en taille. Alleen zo ontstaat het shirt dat u op het Iijf geschreven is en wat straks prettig en comfortabel draagt. En waar zich maar één uniek exemplaar van op de wereld bevindt omdat het door uzelf is ontworpen.

Stap 6: De bestelling

Nadat alle gegevens en keuzes bekend zijn, wordt het gepersonaliseerde maatshirt in één van onze ateliers gemaakt. Het grote voordeel is dat uw gegevens digitaal bewaard blijven. Bij de volgende bestelling kunt u zich beperken tot de keuze van stoffen en opties.

Stap 7: De kosten

U zult merken dat een maatshirt niet duur hoeft te zijn; u heeft zelf de regie en de kosten in de hand.

Stap 8: Levertijden

Na uw bestelling duurt het ongeveer 4-6 weken (afhankelijk van uw bestelling) voordat wij het shirt in de winkel hebben. U krijgt daarover bericht per e-mail of sms. Wij adviseren u om het eerste overhemd zelf te komen halen in de winkel. Het blijft natuurlijk altijd maatwerk wat nauwkeurig doorgepast moet worden om te kijken of alles inderdaad perfect past. Bij vervolgbestellingen is dit niet meer noodzakelijk.

Stap 9: De Productie

Waar produceren wij uw shirts? De maatshirts van Salvatore Vaccera worden gemaakt in ons eigen atelier in India.  Ons atelier staat garant voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en service. Wij nodigen u graag uit voor een meetsessie door onze maatwerkspecialisten in één van onze winkels.