De zomer in aantocht: Stijlvol zonder das of strik

One piece collar overhemden zijn een zomers alternatief!
Hoe vaak komt het voor dat u eigenlijk geen zin heeft om een das te dragen, omdat het heel warm is of niet fijn zit, maar dat u het toch doet ‘omdat het hoort’. Sommigen beweren dat een echte gentleman altijd een das of strik draagt. Vaak is dat ook zo, maar er zijn uitzonderingen! Namelijk het overhemd met de ‘one piece collar’!

Wat is het verschil?
De one piece collar, ook wel bekend als de Schiller boord. De naam van het overhemd verraadt het al: een one piece collar overhemd heeft een boord dat uit één stuk is gesneden. Hierdoor blijft de boord rechtovereind staan. Doordat de kraag uit één geheel is gesneden, ontstaat een strak effect waardoor het een vloeiend geheel wordt.

kraag one piece collar

Vakmanschap
Normaal wordt de boord als laatste op het overhemd genaaid. Dit geldt niet voor het one piece collar overhemd. Deze boorden zijn zelden pasklaar en zijn relatief onbekend onder de meeste kledingmakers. Het maken van de one piece collar overhemden vraagt geavanceerde technieken, omdat deze overhemden een zeer complexe constructie hebben. Indien de boord namelijk fout wordt gesneden, dan wordt het gehele overhemd geruïneerd. Dit vraagt om echt vakmanschap, hetgeen het atelier van Salvatore Vacerra beheerst!

De boord vervangt als het ware de das
Geen zin in een das-dag? De one piece collar overhemd kan je zelfs in formele situaties zonder das dragen terwijl je er niet underdressed bij loopt. Integendeel, met dit overhemd ziet iedere man er stijlvol gekleed uit. Een one piece collar overhemd staat prachtig wanneer je het boord mooi open laat staan.

De voordelen van deze one piecer:

  • In tegenstelling tot de tweedelige boorden, behouden de one piece boorden hun stevigheid. Zelfs in extreem heet en vochtig weer verwelkt een one piece boord.
  • De kwaliteit van de boorden van one piece collar overhemden blijft intact na diverse wasbeurten. Krimpen van de boord zal een one piece collar overhemd niet overkomen, doordat de boord meteen vast zit aan het overhemd. Een one piece collar overhemd kunt u dragen bij formele en informele gelegenheden. In formele situaties hoeft u alleen het overhemd tot bovenaan dicht te knopen of de boord netjes naar beneden te vouwen. In dat laatste geval kunt u het overhemd open houden bij de nek. Kreukels en knikken in de boord doen niks af aan het draagcomfort van het overhemd.