Jort Kelder

Een zonnige zaterdagmiddag op het Fonteinplein in Den Bosch, de stad bruist. De positieve eigenschappen van de gemiddelde Bosschenaar komen naar boven.

Op een bepaald moment trekt Jort Kelder de aandacht. Hij lijkt verbaasd over de gastvrijheid die Den Bosch te bieden heeft. Gastvrijheid die hij blijkbaar niet kent uit het Amsterdamse. Hij heeft met zijn productieteam besloten om op deze mooie middag in Den Bosch opnames te maken voor een nieuw tv-programma (verwacht in September).

Het onderwerp van deze aflevering: “Bossche bollen” – een verslag over de strijd tussen Jan de Groot en de Hema. Wie heeft er nu de lekkerste bollen? Natuurlijk is dit een vraag waar je in Den Bosch geen objectief antwoord op kan verwachten.

De opnames vonden deels plaats voor de deur van Salvatore Vacerra, een winkel die Jort Kelder natuurlijk niet zomaar kon passeren. Een moment voor Anja & Rick om ook hun gastvrijheid te tonen. De opnameploeg van Jort nam even pauze op het “het fameuze” Salvatore bankje.

We bedankten Jort en zijn team voor de opnames. Het Fonteinplein en zijn winkels komen immers goed tot hun recht. We bieden de mannen een kopje koffie aan, achteraf wederom een bevestiging van de Bossche gastvrijheid.

Jort neemt even kort kijkje in de winkel. Zijn oog valt meteen op het aanbod van Egyptische katoenen stoffen en hij complimenteert ons met het concept Salvatore, een bevestiging van Jort’s expertise en goede smaak. Zo heurt het…

 

Jort Kelder jk1