Ceremonial en Personal gift

Ceremonial

Nu het einde van het jaar met rasse schreden nadert, dient zich eveneens de jaarlijks terugkerende vraag aan: hoe New Years Eve door te brengen? Na ik de laatste jaren dit in alle rust te hebben doorgebracht in het familiehuis in Bretagne, besluit ik dit jaar weer eens in grootse stijl uit te luiden.
En omdat het universum nu eenmaal zo werkt, valt vanochtend de eerste uitnodiging op de mat.

De gastheren in kwestie, eigenaars van onder andere een beeldig kasteeltje in het Vlaamse land, zijn berucht om hun partijen en “sense of style”. De genodigden weten dan ook dat zij zich vol verve in de couture strijd kunnen werpen. Dit jaar hebben de heren gekozen voor “Ceremonial Celebrations”

Een zeer toepasselijk thema, aangezien de laatste dagen van het jaar immers gedomineerd worden door ceremonies en tradities, vaak met een religieuze oorsprong. Van het optuigen van de kerstboom, geven en ontvangen van geschenken tot het gezamenlijk aftellen naar het nieuwe jaar:  deze ceremonies vormen het kader waarbinnen eenieder natuurlijk vrij is om dit op zijn of haar manier te vieren.

Ik kies voor een op maat gemaakte, nachtblauwe, fluwelen smoking, natuurlijk met handgeknoopte bow-tie om het jaar geheel in Ceremonial Style uit te luiden.

Personal Gifts

Met de feestdagen in het vooruitzicht, wenden veel klanten zich tot mij om hen, naast smashing outfits om de show te stelen, te helpen bij het vinden van cadeaux voor hun dierbaren. Naar mijn mening is het essentieel zich te verdiepen in de ontvanger, zijn of haar wensen, voorliefdes en persoonlijkheid. Vandaar dat ik in de loop der jaren een questionnaire heb ontwikkeld, die ik mijn klanten in laat vullen, zodat ik een beeld kan vormen van degene voor wie het geschenk bedoeld is. De kracht van een geschenk op maat is, naar mijn mening, de persoonlijke benadering.  In plaats van een fles parfum, raad ik bijvoorbeeld een parfumreis op maat aan. Zo kan de ontvanger, geheel op basis van eigen herinnering, smaak en voorkeur, een geur samen stellen die uniek en persoonlijk is.

En geschenken voorzien van initialen van de ontvanger blijven een schot in de roos. Een zijden das, hemd op maat, handgerolde zakdoeken of een zilveren  aansteker,  voorzien van initialen wordt de persoonlijke en emotionele waarde van het geschenk gemaximaliseerd.

En persoonlijke aandacht die wordt besteed aan het zoeken en vinden van het perfecte cadeau, is het mooiste geschenk.