De mantel is altijd een goede keuze.

Als ik ‘s ochtends door de eerste herfststorm gewekt wordt, de gekleurde bladeren door de tuin waaien, belsuit ik dat het de dag is waarop ik mijn garderobe winterklaar ga maken. Dus dan verhuizen mijn linnen pakken naar de bovenste verdieping van mijn kleedkamer en haal ik mijn fluwelen, suède en tweed jasjes uit hun winterhoezen. Mijn collectie jassen wordt ook aan een serieuze inspectie onderworpen. Naast lammy-coats voor de echte kou, trench-coats en avond jassen voor de formelere gelegenheden, bezit ik een aantal overjassen. Allen tijdloos, single-breasted, half lang en getailleerd in diverse materialen en kleuren. Chocolade ribfluweel hangt gebroederlijk naast caramelkleurig cashmere en zwarte fine wool. Passend bij elke combinatie die ik draag, ook casual, zijn zij onontbeerlijk in mijn najaarsgarderobe. Nadat ik mijn collectie handschoenen en cashmere shawls ook onder handen heb genomen, bedenk ik me 2 dingen: Minimalisme is aan mijn garderobe voorbij gegaan, maar vooral dat ik weer zin heb in dit nieuwe seizoen!

Bodo Breg – Personal Shopper