Pakken


De basis van een pak wordt veelal gevormd door een goede wol. Salvatore Vacerra werkt met wollen, die vooral in Engeland gesponnen worden. De kwaliteiten zijn Super 100 tot en met Super 190. De getallen zeggen iets over de kwaliteit van de stof, maar het is juist de combinatie met het gewicht en het type van de weving, die een stof kenmerken.

Stoffen met een gewicht van tussen de 240 en de 300 gram zijn meestal uitstekend geschikt om het hele jaar te dragen.

Speciaal voor de warmere dagen hebben we lichtere wollen met een maximaal gewicht van 160 gram. Maar voor deze momenten vindt u bij Salvatore Vacerra ook een zeer uitgebreide collectie katoenen, linnens en bijvoorbeeld blends met zijde.

Speciaal voor het najaar en de winter kunnen we pakken voor u maken in zware wollen tot wel 600 gram. U kunt hier denken aan Tweeds en Donegals. Maar er is ook een uitgebreide keuze in flanel stoffen.

Combinaties


De afgelopen jaren merken we, dat de combinatie steeds meer terrein wint op het traditionele tweedelige pak. Salvatore Vacerra speelt hierop in met een groot aanbod van specifiek voor jasjes en broeken geschikte stoffen.

Zo kunt u voor jasjes kiezen uit een flinke verscheidenheid aan stoffen, met variaties voor ieder seizoen. Er zijn wollen, linnens, Tweeds en katoenen, zowel effen als in verschillende dessins, zoals ruiten. De collectie wisselt veelvuldig.

Graag maken we voor u ook het zogenaamde ‘unconstructed’ jasje. Dit is een jasje zonder voering en binnenwerk. Het vraagt het uiterste van onze kleermakers, maar het eindresultaat is schitterend en het jasje draagt als ware het een vest.

Een combinatie krijgt zijn karakter door de broek. Hiervoor hebben we een grote collectie stoffen op voorraad, waarmee we zowel een gekleed als een sportief beeld kunnen creëren.

Shirts


Voor shirtstoffen geldt hetzelfde als voor pakstoffen: het is de combinatie van draad, type weving en het gewicht, die een stof zijn kenmerken geeft.

Bij Salvatore Vacerra vindt u een ruim aanbod van verschillende kwaliteiten en wevingen van de stoffen, waaronder Oxford en Hopsack. De kwaliteit van de stoffen varieert tussen Engelse poplin en Sea Island-katoen.

Afhankelijk van de stof wordt een hogere kwaliteit behaald door een fijnere draad te gebruiken.

Hierdoor wordt de vezel langer, wat de zachtheid en kleurechtheid van de stof ten goede komt. Enerzijds leidt de fijnere draad tot een hoger draagcomfort, anderzijds is de stof wat minder duurzaam.

Ook voor de shirts spelen we met onze collectie in op de verschillende seizoenen. De collectie wordt regelmatig aangevuld met seizoen specifieke stoffen. Voor de zomer is er bijvoorbeeld een keur aan linnens en voor de koudere maanden wordt onze collectie aangevuld met diverse blends.

Uiteraard staan onze adviseurs voor u klaar om u voor iedere gelegenheid te adviseren bij uw stofkeuze.

Overjassen


De overjas is in Nederland een ondergewaardeerd product. Salvatore Vacerra brengt daar graag verandering in. We hebben een flinke keuze aan mooie wollen en kasjmieren doeken. Maar u kunt uw overjas ook laten maken in alle andere beschikbare stoffen.